Race Report FGP Dunkerque

Kristian Blummenfelt Ukategorisert, Video Leave a Comment

I helgen var jeg tilbake i Dunkerque, for andre runde av Fransk cup. Det var her jeg debuterte for Valence i 2013 med en 17.plass i klubbens første konkurranse i øverste divisjon. Da hadde de nettopp rykket opp fra Divisjon 2 sesongen tidligere. På klubbens to sesonger i Divisjon 1 har laget variert fra en 5.plass på sitt beste til p bli sist på de 10 løpene som er blitt kjørt. I helgen hadde vi store forhåpninger om å kunne forbedre det da vi stilte opp med toppet lag. Her kommer en kort oppsummering fra løpet:
Foto Damien Aubert
Foto: Damien Aubert
Løypen satt friskt i minnet etter løpet for to år siden. Det eneste jeg gjorde av løypegjennomgang var 20 min lett spinn på sykkel for å vise Jørgen løypen. 
Ca 75 min før start trilte vi bort til skiftesonen, mens jeg småspiste på en squeezy energybar som siste måltid. Sjekket inn sykkel og løpesko og tok det «obligatoriske» lagbildet før jeg begynte å varme opp.  Svømte 20-25 min med varierende fart, så var jeg klar. 
Foto: Damien AubertFoto: Damien Aubert
Jeg fikk en Ok start på svøm, men havnet litt bakpå rundt første bøye som var etter ca 150m. På de neste 600metrene følte jeg meg gankse bra og avanserte kanskje 20plasser i feltet. 
SONY DSC
Foto: Damien Aubert
Ut på sykkel følte jeg meg veldig sterk. På de første 3km kjørte jeg aleine igjen alle småfeltene som var forran, unntatt et firemannsbrudd som jobbet bra sammen. 
Foto. Damien Aubert
Foto. Damien Aubert
Vi var kanskje 30 stk i hovedfeltet, fire av oss fra Valence. De utøverne som var på lag med noen av de fire som var i bruddet var forståelig ikke interessert i å jobbe for å tette luken, men jeg syntes mange lag inkludert Valence burde tatt et større ansvar for å sørge for at farten var høyere på sykkel. Hadde vi fire fra Valence + 5-6 andre jobbet hardt sammen så hadde det ikke kostet så mye å ta igjen bruddet. 
Foto. Damien Aubert
Foto. Damien Aubert
Foto: Dimitri Smirnoff
Foto: Dimitri Smirnoff
Inn til T2 posisjonerte jeg meg bra, slik at jeg var først av sykkel ( vist du ser bort fra de fire i bruddet )  og tidlig ut på løp. Gikk ganske fort hele veien på løpingen. Litt vanskelig å finne en bra flyt første km, men løsnett etter hvert. Fra 1,5km til 3km klarte jeg å ta igjen en liten gruppe forran.
Foto: Dimitri Smirnoff
Foto: Dimitri Smirnoff
Damien Aubert
Foto: Damien Aubert
Etter 4km lå jeg i en 5 mannsgruppe som kjempet om 4.plassen, men når farten økte ut på siste kilometer var jeg ikke klar mentalt til å økte farten. Falt litt igjennom og avsluttet svakt. Likevel fornøyd med løpingen. 19 sek saktere enn Javier Gomes, på løp. 28 sek sakter enn dagens raskere løper, David Hauss.
Foto: Dimitri Smirnoff
Foto: Dimitri Smirnoff
Jeg endte til slutt på en 11.plass, og sammen med Jacob Birthwitle sinn 4.plass og Wian Sullwalds 17.plass endte laget opp med 32poeng ( plusser sammen de tre beste på hvert lag sine plasseringer. Om å få lavest mulig sum), som holdt til en 3.plass totalt! Valence Triathlon Club sin første pallplass! 
Foto: Damien Aubert
Foto: Damien Aubert.
Split tidene for topp 27.
Stillingen i France Grand Prix etter 2 etapper. Valence på en 7.plass på tabellen,
Skjermbilde 2015-06-30 kl. 12.43.48